Het effect van linkbuilding vandaag de dag

Linkbuilding in het kort is dat er andere website door middel van een link naar jouw website toe linken. In de ogen van Google zijn backlinks van andere websites naar die van jouw heel belangrijk. Dit geeft namelijk de autoriteit van jouw website aan.

In principe betekent het dan ook hoe meer websites naar jouw website linken, hoe hoger de autoriteit van jouw website is. Echter is dit niet altijd het geval, zo kan Google ook kijken naar de waarde van de backlinks. Wanneer de waarde laag is en het linkprofiel ‘onnatuurlijk’, kan dat zelfs zorgen voor een straf van Google. Om ervoor te zorgen dat de linkbuilding goed verloopt, kan je dit uitbesteden aan een SEO expert. In dit artikel zal het effect van goede linkbuilding en slechte linkbuilding verder uitgelegd worden en kan je een weloverwogen keuze maken.

Ga voor de hoogste ranking in Google

SEO optimalisatie bestaat uit verschillende dingen. De onderdelen die een SEO consultant uitvoert zijn: technische optimalisatie, content creëren en plaatsen en dan natuurlijk linkbuilding. Deze onderdelen werken nauw samen en zijn alle belangrijk voor zoekmachine optimalisatie. Vaak lukt het zonder linkbuilding wel om in de top 5 te komen van de Google ranking, linkbuilding zorgt daarna voor het laatste zetje en laat je stijgen naar plek 1! De autoriteit die je creëert door middel van linkbuilding is voor Google heel belangrijk en wordt beloond met een hogere ranking.

Kwaliteit 100% boven kwantiteit

Hoeveel links heb je dan nodig om naar die gewilde eerste plek te stijgen? Is een vraag die vaak gesteld wordt. Echter gaat het om veel meer dan de hoeveelheid links. De kwaliteit van de links is namelijk het belangrijkst voor Google en dus niet per se de hoeveelheid backlinks. Een kwalitatieve link wil zeggen dat de website die naar jouw website toe linkt toonaangevend is binnen de branche waar je werkzaam bent. Daarnaast kijkt Google ook naar de hoeveelheid bezoekers op de website en of het wel een ‘echte’ website is. Een echte website wilt zeggen dat de website niet alleen links naar externe websites heeft, maar ook daadwerkelijk kwalitatief goede content.

Linkbuilding en de Google Penalty

Wanneer een website gebruik maakt van geen ‘echte’ websites voor backlinks, zal dit leiden tot een Google Penalty. Dit is een straf van Google waardoor een website enorm zakt in de zoekresultaten. Linkbuilding uitbesteden aan een SEO expert zorgt ervoor dat jij geen Google Penalty krijgt. Google kijkt naar veel meer aspecten bij het uitdelen van een straf en om dit te voorkomen is het belangrijk om een natuurlijk linkprofiel op te bouwen. Met een natuurlijk linkprofiel zorg je ervoor dat jou website juist stijgt in de zoekresultaten en niet gaat zakken.

Linkbuilding verdient zichzelf terug

Als alles goed uitgevoerd wordt, zal de linkbuilding zichzelf terug verdienen. Als je een natuurlijk linkprofiel opbouwt zul je geen Penalty van Google ontvangen. De linkjes naar jouw website zorgen dan voor een grotere autoriteit en dus ook een hogere positie in Google. Een hogere positie in Google staat gelijk aan meer bezoekers op jouw website. Meer bezoekers op de website zullen dan weer zorgen voor meer bestellingen in uw webshop of meer leads op uw website!stopdedief.be

Linkbuilding uitbesteden of zelf doen?

Je kan natuurlijk zelf linkbuilding gaan uitvoeren om ervoor te zorgen dat je website gaat stijgen. Echter raden wij dit af, doordat het moeilijk is om een natuurlijk linkprofiel om te bouwen zonder de nodige kennis en contacten. Door linkbuilding uit te besteden aan een SEO expert zorg je voor een natuurlijk linkprofiel met kwalitatief hoge backlinks. Hierbij is het wel belangrijk om een goede SEO expert te zoeken. Helaas zijn er vandaag de dag ook nog genoeg bureaus die zich niet aan de regels van Google houden, met een Google Penalty als gevolg. Let bij het zoeken naar een SEO consultant dus goed op eerdere ervaringen en de SEO consultant zelf.

SEO consultant helpt je met zoekmachine optimalisatie

Het effect van linkbuilding is vandaag de dag dus nog erg groot! Het is namelijk noodzakelijk dat de website een grote autoriteit heeft om op de eerste plek te komen in Google. Hierbij is het wel belangrijk om kwalitatieve links te gebruiken, anders loop je het risico op een Penalty. Om ervoor te zorgen dat dit niet gaat gebeuren is het verstandig om een SEO consultant in te huren die weet wat er speelt.

 

Kwalitatieve backlinks

Linkbuilding is de belangrijkste (en meest uitdagende) SEO vaardigheid. Eigenlijk is linkbuilden het hoogtepunt van de verschillende vaardigheden die je nodig hebt om een website hoog te laten scoren in google en Bing naast het creëren van goeie content, sales, programmering, psychologie, en goede ouderwetse marketing. Als u hoog wil ranken is linkbuilding echt nodig!Bij ons kan je Kwalitatieve backlinks verkrijgen!